Niebo i Ziemia – przepis na kaszankę

 

Przepis przywieziony z „Restauracji pod Okrętem” w Dusseldorfie.

Kuchnia1

  • Kaszanka „Niebo i Ziemia” (z kuchni niemieckiej)

    • Czas przygotowania: 35 min.
  • Połączenie ziemniaków z jabłkami daje wspaniały efekt smakowy do kaszanki.
  • Kaszanka „Niebo i Ziemia” (z kuchni niemieckiej)
    Foto: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/

    Składniki

    Składniki:
    60 dag kaszanki
    1 kg ziemniaków
    75 da winnych jabłek
    10 dag boczku
    1 cebula
    1 łyżeczka cukru
    sól do smaku

  • Sposób przygotowania

    Wykonanie: Jabłka i ziemniaki obrać i ugotować oddzielnie, następnie odlać wodę i utłuc razem lub zmiksować. Doprawić masę do smaku i odstawić w ciepłe miejsce. W międzyczasie podsmażyć w plasterkach na patelni boczek, cebulę i kaszankę na rumiano. Na ciepłe ziemniaki puree rozłożyć smażonkę, podawać do spożycia zaraz po przyrządzeniu jeszcze ciepłe.